Tak for i år

Tak for i år og på gensyn til næste år

Hold øje med Fredagsrock.dk, hvor vi til foråret 2015 vil offentliggøre de nye kunsterne.

11. april, kl. 22:00

Østkyst Hustlers + Rockers by Choice

Flabet hip hop når det er allerbedst d. 11. april

Østkyst Hustlers + Rockers by Choice

Flabet hip hop, når det er allerbedst

Til en kølig april-aften har vi inviteret Østkyst Hustlers og Rockers by Choice til at åbne Fredagsrock 2014 og varme publikum. Hustlerne er kendte for at holde en god fest på scenen, og Jazzy H, Bossy Bo og DJ Peyk glæder sig til at kickstarte årets koncertsæson på Plænen. Med sig har de et stærkt backingband med Peter Düring som kapelmester.

Østkyst Hustlers

I 1990’erne var Østkyst Hustlers med til at gøre dansk hip hop og rap til allemands eje med sange som Han får for lidt og Fuld af løgn. Selv de gæveste jyder sang med på linier som ”Hvorfor er det hele bar’ så ufedt i Jylland?” De har ikke udgivet ny musik siden 2003, men live leverer de et fuldt opdateret show i bedste hustler-stil.

Rockers by Choice

Rockers by Choice var med, da Tivoli i 2013 fejrede Dansk Rap 25 år med et brag af en jubilæumsfest på Plænen. De var blandt pionererne, da dansk rap første gang så dagens lys i 1988, hvor de bragede igennem med hits som Engel og Gang i den. Chief 1, gruppens dj, har siden været og er stadig en af dansk musiks vigtigste producere. I år er det 25 år siden de udgav deres debutalbum Opråb! Til Det Danske Folk. Rockers by Choice udgiver ikke længere musik, men optræder ved særlige anledninger. Dee Pee, Ø, Phoze, Peder og Chief 1, tilsammen RBC udtaler, at de er mere end klar til at rocke Tivoli, sammen med deres musikalske venner på backing.

Tivoli er stolte over at præsentere nogle af dansk hip hops største ikoner til at starte årets sæson på Plænen.

Se Østkyst Hustlers på Youtube

Se Rockers by Choice på Youtube

Luk vindue

18. april, kl. 22:00

Carpark North

Storladen elektro pop-rock d. 18. april

Carpark North

Storladen, elektro pop-rock

Carpark North har for længst cementeret deres status som Danmarks førende elektro-rockere med fornemmelse for den gode pop-melodi. De har en trofast fanskare, ikke mindst på grund af deres altid medrivende og flotte show. Efter fem år uden udgivelser, men med turnéer i både Danmark og udland, udkom de i januar 2014 med albummet Phoenix, hvorfra singlen 32, som er en duet med Stine Bramsen fra Alphabeat, med det samme er blevet et hit.

Carpark North består af Lau Højen (vokal og guitar), Søren Balsner (bas og synth) og Morten Thorhauge (trommer). De begyndte at lave musik sammen i 1999 og blev hurtigt bemærket i musikmiljøet for deres energiske live-optrædender. Deres første udgivelse, Carstereo, var tænkt som en gestus overfor deres voksende fanskare, men som noget højst usædvanligt solgte demo-båndet så godt, at der opstod efterspørgsel i pladeforretningerne, og det førte i sidste ende til en pladekontrakt. Siden har Carpark North erobret resten af Danmark samt fået stor international succes. Sidst de gæstede Plænen var i 2009.

Se Carpark North på Youtube

Luk vindue

25. april, kl. 17:00

Offspring - 2 dage, 5 scener, 45 bands

Fredagsrock Festival har vokset sig stor og skifter navn til Offspring. Oplev dugfrisk rock, pop, elektro, indie og hip hop 25. - 26. april.

Offspring - 2 dage, 5 scener, 45 bands

Dugfrisk rock, pop, elektro, indie og hip hop

Efter to succesfulde år udvides Fredagsrock Festival nu med en ekstra dag, skifter navn til Offspring og præsenterer 45 bands på fem scener.

Kom og hør et bud på fremtidens stjerner, når Tivoli over to dage præsenterer ny dansk musik på fem meget forskellige scener. Oplev Haven på en ny måde, både på Havens velkendte scener men også på sjove og anderledes scener, som Radiobilen, der kun kan opleves under festivalen.

Se hele programmet

Luk vindue

26. april, kl. 15:00

Offspring - 2 dage, 5 scener, 45 bands

Fredagsrock Festival har vokset sig stor og skifter navn til Offspring. Oplev dugfrisk rock, pop, elektro, indie og hip hop 25. - 26. april.

Offspring - 2 dage, 5 scener, 45 bands

Dugfrisk rock, pop, elektro, indie og hip hop

Efter to succesfulde år udvides Fredagsrock Festival nu med en ekstra dag, skifter navn til Offspring og præsenterer 45 bands på fem scener.

Kom og hør et bud på fremtidens stjerner, når Tivoli over to dage præsenterer ny dansk musik på fem meget forskellige scener. Oplev Haven på en ny måde, både på Havens velkendte scener men også på sjove og anderledes scener, som Radiobilen, der kun kan opleves under festivalen.

Se hele programmet

Luk vindue

02. maj, kl. 22:00

Rasmus Walter + Panamah

To stærke, danske navne deler scenen d. 2. maj

Rasmus Walter + Panamah

To stærke, danske navne deler scenen

Rasmus Walter

I knapt et årti har Rasmus Walter sunget på engelsk som forsanger for Grand Avenue, men solo har han valgt at indspille på dansk, og det er der kommet nogle nærværende og vedkommende sange og tekster ud af. I 2013 kom hans andet solo-album og siden er det gået over stok og sten ud at spille i hele landet. I januar og februar har Rasmus Walter givet solo, akustiske koncerter for udsolgte sale, og glæder sig nu til at få sit band med på scenen igen. Livebandet består af Leif Bruun, Max Winding, Martin Sandberg Kærsgaard og Martin Birksteen Olsen.

Panamah

2013 må stå som året, hvor Panamah fik det store gennembrud. De var at finde på hitlisterne, modtog en Zuluaward som Årets Nye Navn og spillede for et udsolgt Vega. Nu er de klar til at indtage 2014, og Plænen er første store stop på den mission. Med tre gedigne hitsingler med sig i bagagen, har Panamah slået sin lyd fast som popmusik med kant. Sangerinde Amalie Stenders på én gang sensuelle og skrøbelige vokal smyger sig gennem Anders Christensens tunge beats og Peter Lützens guitar, og det er let at høre, hvorfor den kombination har fyldt de røgfyldte dansegulve i månedsvis.

Se Rasmus Walter på Youtube

Se Panamah på Youtube

Luk vindue

09. maj, kl. 22:00

Kato vs. Safri Duo

Clubbingstemning på Plænen d. 9. maj

Kato vs. Safri Duo

Clubbingstemning på Plænen

Der er lagt op til natklub under åben himmel, når Safri Duo og Kato tørner sammen i et eksplosivt show af lyd, lys og elektronik vs. bongo.

Safri Duo

Overraskelsen var stor og succesen overvældende, da de klassiske musikere Uffe Savery og Morten Friis med Safri Duo sprang ud som popmusikere tilbage i 2000. De er kendt for deres samarbejde med andre musikere på tværs af genrer, og sidste år slog de pjalterne sammen med Kato og Bjørnskov og skabte hittet Dimitto (Let Go). De skrev Danmarkshistorie, da de indspillede nummerets spektakulære musikvideo i 250 meters højde på toppen af Storebæltsbroen.

Kato

Kato levede i mange år en skyggetilværelse i musiklivet, hvor han spillede som dj og samtidig producerede musik for andre. I 2010 udgav han sit første album Discolized og fik et stort hit med Turn the Lights On featuring Jon Nørgaard på vokal. Siden er det blevet Katos signatur, at han har besøg af skiftende stjerner på sine numre, for selvom han er trådt længere frem i rampelyset, overlader han stadig mikrofonen til skiftende gæster.

Med både Safri Duo og Kato på scenen er du garanteret et spektakulært scene- og lysshow, og du kan godt regne med, at det bliver tæt og varmt, så lad bare den varme trøje blive hjemme i aften.

Se Kato vs. Safri Duo på Youtube

Luk vindue

16. maj, kl. 22:00

L.O.C.

Dansk hip hops største stjerne d. 16. maj

L.O.C.

Dansk hip hops største stjerne

Sidste år fik vi en klar tilkendegivelse fra Fredagsrocks Facebook-venner, da vi postede et billede af L.O.C. i forbindelse med hans optræden til Dansk Rap 25 år. Med en overvældende og rekordstor respons var beskeden klar: Vi vil have L.O.C. på Plænen i 2014! Det får I nu.

L.O.C. er en af nutidens største, danske kunstnere og en af de få, der kan prale af både at sælge mange albums samt få gode anmeldelser. Live leverer han et både stilsikkert og eksplosivt show og som entertainer og ikon er han på toppen af dansk musikbranche netop nu. Plænen kan byde velkommen til en L.O.C. på toppen af sin karriere, og det bliver denne sommers eneste mulighed for at opleve ham i København og omegn.

I løbet af sin karriere har L.O.C. overskredet adskillige grænser, eksempelvis da han som første danske hip hop kunstner nogensinde stod på Orange Scene på Roskilde Festival. Eller da han indgik aftale med TDC om sit album Prestige, Paranoia, Persona vol. 1, der frit kunne downloades de første fem uger og opnåede, alene på udgivelsesdagen, over 100.000 downloads. Prestige, Paranoia, Persone vol. 2 blev udgivet i samarbejde med Røde Kors, som modtager hele overskuddet af salget - et beløb der har passeret 600.000 kr.

L.O.C. er lige nu aktuel med albummet Sakrilegium – et opus, der betegnes som hans bedste nogensinde. Som det 5. L.O.C. album i træk, strøg det direkte ind som nr. 1 på albumhitlsten.

Se L.O.C. på Youtube

Luk vindue

23. maj, kl. 22:00

Burhan G

Danmarks crooner nr. 1 d. 23. maj

Burhan G

Danmarks crooner nr. 1

Burhan G triumferer netop nu totalt med sin søde og følsomme pop sunget af en af Danmarks mest suveræne stemmer. Fredagsrock-gæsterne kan glæde sig til en særlig oplevelse på denne lune maj-aften med Burhan G, der altid leverer både storslået scenografi og sceneoptræden, men samtidig intimitet og nærvær med sit dedikerede publikum.

Burhan G har for længst cementeret sin status som nutidens helt store crooner og entertainer. Siden hans første dansksprogede single i 2008 er det gået støt og sikkert op ad bakke med hans solokarriere. Sidst han stod på Plænen var i 2010 – siden er der sket rigtig meget for Burhan G, der har vundet adskillige priser og fået et nyt amerikansk band.

Se Burhan G på Youtube

Luk vindue

30. maj, kl. 22:00

Allan Olsen & D’damer

Personlige fortolkninger med et feminint strejf d. 30. maj

Allan Olsen & D’damer

Personlige fortolkninger med et feminint strejf

Troubadour og sangskriver Allan Olsen inviterede i 2013 en flok af dejlige damer med sig og overlod i en vis udstrækning showet til damerne. Med meget personlige fortolkninger af Olsens sange blev det til to totalt udsolgte koncerter i Det Kongelige Teater og Musikhuset i Aarhus samt et klart publikumskrav om da capo. Nu er der for sidste gang mulighed for at opleve eller genopleve det unikke samspil på Plænen i Tivoli.

D’damer er Randi Laubek, Annika Aakjær, Dorthe Gerlach, Maria Timm og Marie Bergman. Sidste års to koncerter blev udgivet på en live cd – D’damer & Allan Olsen-live – som blandt andet Gaffa honorerede med hele fem stjerner.

Allan Olsen deltager naturligvis selv i koncerten og spiller udpluk af sit store repertoire – både solo og med det til lejligheden sammensatte orkester af nogle af landets dygtigste musikere (Lars Skjerbæk, Troels Skjærbæk, Palle Hjort og Rasmus Valldorf).

Se Allan Olsen & D’damer på Youtube

Luk vindue

06. juni, kl. 22:00

Agnes Obel

Klavervirtuos og usædvanligt pop-fænomen d. 6. juni

Agnes Obel

Klavervirtuos og usædvanligt pop-fænomen

Uanset at alle var enige om, at Agnes Obel var et originalt talent med et stærkt album, kom det bag på de fleste, at hendes debutalbum Philharmonics overlevede i ugevis som nr. 1 på de danske salgslister og internationalt har solgt over 500.000 eksemplarer. Og det, der typisk betegnes som den svære to’er efter så massivt et gennembrud, har med rosende anmeldelser og overlegne koncerter blot cementeret Agnes Obel som et unikt fænomen i musikkens verden. Med Aventine har Agnes Obel fastslået sin særlige status, og hun har siden udgivelsen turneret flittigt i hele Europa.

Både på scenen og bag kulissen er det klaveret og Agnes Obel selv, der er centrum i musikken. Hun skriver, synger, spiller og producerer alt sit materiale selv. Når hun optræder på Plænen har hun sit meget atypiske band med sig bestående af cello og violin. Vi tør godt garantere, at det bliver en særlig stemningsfuld aften, når Agnes Obel folder sig ud denne sommeraften under åben himmel i den gamle Have.

Se Agnes Obel på Youtube

Luk vindue

13. juni, kl. 22:00

Thomas Dybdahl (N)

Hele Danmarks yndlings nordmand d. 13. juni

Thomas Dybdahl (N)

Hele Danmarks yndlings nordmand

Den dygtige sanger og sangskriver Thomas Dybdahl er, siden han som 12-årig dannede sit første band, blevet beskrevet som en ekstremt talentfuld musiker og sangskriver. Han er blevet belønnet med alle de norske priser, det er værd at samle på og har opnået imponerende salgstal for sine i alt seks albums siden 2002. Særligt kendt er han for sin stærke live-optræden, og gennem mere end ti år har han opbygget en solid og fortsat voksende fanskare hos sit danske publikum.

Musikken er underspillet, feel good melankoli, smukt og stemningsfuldt arrangeret gennem langsomt opbyggede melodier med den både luftige og dominerende vokal i centrum.

Med sit nyeste album What’s Left Is Forever modtog han flotte anmeldelser og turnerede i efteråret 2013 på spillesteder rundt omkring i Danmark. Nu har du mulighed for at opleve ham i stort format, når han gæster Plæne-scenen på denne dejlige juniaften.

Se Thomas Dybdal på Youtube

Luk vindue

20. juni, kl. 22:00

Rasmus Nøhr

Hele Danmarks charmør d. 20. juni

Rasmus Nøhr

Hele Danmarks charmør

Med sin ligefremme og hudærlige facon har Rasmus Nøhr sunget sig ind i hjerterne hos den danske befolkning. Med udgangspunkt i sit eget liv og erfaringer synger han om ulykkelig kærlighed, fallerede forhold og kærester fra en tid, som ikke længere eksisterer. På scenen har han selskab af sit faste orkester, og publikum kan se frem til en humoristisk og intens koncertoplevelse gennem Rasmus Nøhrs mange hits og med små historier mellem sangene.

Vejen til musiker-karrieren har snoet sig ad mange kringlede stier siden det i 1991 startede med DM i Rock, som Rasmus Nøhr både startede op og styrede, indtil det i 1998 gik fallit. Derefter rejste han til Las Vegas for at leve som professionel gambler. Efter det eventyr vendte han tilbage til Danmark for selv at lave musik. Han fik stor succes med det selvbetitlede debut-album i 2006, og siden har Rasmus Nøhr placeret sig som en af tidens mest populære musikere med søde popsange og tekster om et liv, alle kan relatere til.

Se Rasmus Nøhr på Youtube

Luk vindue

27. juni, kl. 22:00

Christopher + Kim Cesarion (S)

Skandinaviske popdrenge i verdensklasse d. 27. juni

Christopher + Kim Cesarion (S)

Skandinaviske popdrenge i verdensklasse

Der er lagt op til et hvin af en tøsefest, når popprinserne af både Danmark og Sverige på samme aften står på scenen i Tivoli.

Christopher

Med over 10 millioner views på Youtube, 14 millioner streams på Spotify og mere end 130.000 likes på Facebook kan man vist roligt sige, at Christopher for længst har sat gryden i kog på de sociale medier og fået sit navn slået fast som teenageidol. Den smukke ungersvend har i den grad momentum, og Tivoli glæder sig til igen i år at præsentere ham på Plænen. Denne gang med sit andet studie-album med i bagagen og dermed en ny række sange, der vidner om en mere moden sangskriver.

Kim Cesarion

Kim Cesarions far er musiker fra Guadeloupe, hans mor halvt græsk og halvt svensk. Selv er han opvokset i Sverige, opdraget med klassisk violin, klaver samt bas og undervist af russiske lærere. Tilføjer man lidt Prince som inspirationskilde og en super sexet falset, ender man med en funky og poppet r’n’b lyd, der er helt hans egen. Han storhitter netop nu med Undressed, som har været Ugens Uundgåelige på P3 og har mere end 6 millioner views på Youtube.

Om sine liveshows har han selv udtalt, at hans koncerter skal give publikum en større og anderledes oplevelse end at høre hans indspillede materiale. At sangene helt enkelt skal skrives til scenen. Det er et løfte, vi holder ham fast på, når han optræder på Plænen denne sommeraften, hvor det vist godt kan gå hen og blive temmelig hedt.

Se Christogher på Youtube

Se Kim Cesarion på Youtube

Luk vindue

04. juli, kl. 22:00

Nils Landgren (S) & Tivolis Big Band

Svedig, skandinavisk funk-jazz d. 4. juli

Nils Landgren (S) & Tivolis Big Band

Svedig, skandinavisk funk-jazz

Hvis du er til funk og jazz, byder denne aften på en enestående mulighed for at opleve den verdenskendte trombonespiller Nils Landgren i et unikt samspil med Tivolis Big Band.

Nils Landgren har dedikeret denne aften til noget af det musik, han allermest elsker at spille. Det er alt fra bløde ballader med poetiske tekster om kærlighed til stenhård funk med en festlig parade af lirede soloer fra big bandets dygtige top-solister. Med andre ord et musikalsk udvalg af de ca. 30 cd’er Nils Landgren gennem årene har udgivet i eget navn.

Nils Landgren er uddannet klassisk basunist. Han begyndte sin karriere i 1976 med at arbejde med Björn Skifs band for derefter at arbejde som studiemusiker i Stockholm frem til 1981, da Thad Jones inviterede ham til at siplle med hans nye bigband Big Ball of Fire. Siden har Nils Landgren indspillet over 500 albums og spillet med prominente musikere som Joe Sample, the Crusaders, Randy Crawford, Brecker Brothers, Pat Metheny, ABBA og Herbie Hancock.

Luk vindue

11. juli, kl. 22:00

Passenger (UK)

Charmerende brit country

Passenger (UK)

Charmerende brit country

Med sin bløde og behagelige vokal leverer den engelske folk-rock sanger og sangskriver Michael David Rosenberg aka Passenger sange til både hjerte og hjerne. Centrum i musikken er hans nasale og nænsomme stemme omgivet af varme og akustiske guitarer, der akkompagnerer de dybfølte sange og eftertænksomme tekster. Musikken er britisk singer-song med et snert af country-stemning. Manden er, trods sin ny-vundne status af verdensstjerne, uomtvisteligt en person med begge fødder solidt plantet på jorden sammen med sit band og sine fans.

Oprindelig var Michael David Rosenberg et band under navnet Passenger. Siden 2009 har han med stor succes været solo under samme navn, og albummet All the Little Lights fra 2012 blev en kæmpe verdenssucces. Singlen Let Her Go har ligget nummer et i adskillige lande inklusive Danmark. For nylig udkom hans femte album Whispers, så man kan se frem til at høre nye numre i Tivoli.

Se Passenger på Youtube

Luk vindue

18. juli, kl. 22:00

WhoMadeWho + The Mountains

Dobbeltkoncert med eksperimenterende og alternativ pop d. 18. juli

WhoMadeWho + The Mountains

Dobbeltkoncert med eksperimenterende og alternativ pop

WhoMadeWho

Trioen WhoMadeWho har gennem flere år positioneret sig som et af landets allerbedste livebands. Det beviste de sidst de gæstede Tivoli, hvor Plænen hoppede i takt med deres dansable beats. I foråret udgiver bandet deres nye album, Dreams, hvor bl.a. den første single, The Morning, viser bandets flair for den sikre popmelodi. Koblet sammen med bandets personlige stil har det sikret dem en særlig position på den internationale scene samt en stor fanskare i samtlige afkroge af verden. Når WhoMadeWho vender tilbage til Tivoli denne fredag i juli, er der band-garanti for en sveddryppende aften, hvor Plænen for en stund bliver den gamle haves hoppeborg.

The Mountains

The Mountains er et nyt navn på pop-himlen, men bandmedlemmerne Michael Møller, Frederik Nordsø og Fridolin Nordsø er erfarne herrer og har spillet i mange forskellige sammenhænge forud for The Mountains. I The Mountains har de fundet sammen om at lave storladen, melankolsk pop med udgangspunkt i tunge tromme-beats og svævende synthesizere. Resultatet er et univers af stærke melodier og poetiske tekster, der kalder på alle følelserne. Det har allerede givet bonus i form af første-singlen The Mountains, som med det samme blev Ugens Uundgåelige på P3 og i månedsvis lå højt på iTunes’ download.

Både ører og fødder vil fryde sig denne aften i selskab med WhoMadeWho og The Mountains.

Se WhoMadeWho på Youtube

Se The Mountains på Youtube

Luk vindue

25. juli, kl. 22:00

When Saints Go Machine + Lucy Love

Elektronisk popaften på Plænen d. 25. juli

When Saints Go Machine + Lucy Love

Elektronisk popaften på Plænen

When Saints Go Machine

Den københavnske kvartet When Saints Go Machine har siden deres debut i 2009 vundet adskillige priser for deres originalt-producerede electro-housemusik, blandt andet den eftertragtede P3 Guld i 2012. Deres seneste plade Infinity Pool er skabt i byens kaos og tematiser det urbane menneskes forbrug og materialisme. Det er et mere mørkt og råt univers end tidligere, som man kan se frem til at opleve live. When Saints Go Machine høstede adskillige stjerner, da de i februar åbnede årets Frost Festival med en spektakulær koncert i det tidligere Danmarks Akvarium i Charlottenlund.

Lucy Love

Stille går det heller ikke for sig, når den prisvindende sangerinde Lucy Love igen står på scenen med sit visuelle show og unikke blanding af urban, pop og dance. Hun debuterede i 2009 med Superbillion og vandt samme år P3 Prisen Eksperimentet. For her var en kvindelig, dansk rapper med lyrisk finesse, integritet og et rapflow, man kunne skære sig på. Med sig i Tivoli har Lucy Love sit nye og til dato mest personlige album Desperate Days of Dynamite, som er blevet til, medens Lucy har kæmpet med en svær depression. Resultatet er både en beskrivelse af tilværelsens dystre siden men også en hyldest til livet. Heldigvis har nedturen ikke forhindret hende i at optræde. Netop på scenen er hun sig selv uden angst og har sit mest ærlige udtryk. Selv siger hun: ”Hvis jeg kunne spille hver dag, ville det være perfekt.”

Se When Saints Go Machine på Youtube

Se Lucy Love på Youtube

Luk vindue

01. august, kl. 22:00

Lis Sørensen

Tidløs og stilsikker sangerinde d. 1. august

Lis Sørensen

Tidløs og stilsikker sangerinde

Lis Sørensen har netop udgivet 30-års jubilæums cd’en ”På Sådan En Morgen” med 20 af de skønneste sange fra hendes imponerende bagkatalog. Og efter fire årtier i dansk showbiz er hun stadig på toppen af sin karriere som sangerinde. Cd’erne sælger, spillestederne melder udsolgt og Tivoli glæder sig til endnu en gang at tage imod Lis Sørensen og hendes eviggyldige sange, som igen og igen formår at samle publikum på tværs af generationer.

Lis Sørensen har udgivet 15 soloalbums og kan prale af at have tilføjet sange som ”Tæt på Ækvator”, ”Verden er i farver” og ”Mine øjne de skal se” til den danske sangskat. Hendes karriere startede helt tilbage i 1973, og hun har sunget i bands som Shit & Chanel, Anne Linnet Band, Cowgirls og Sebastian Band.

Hun optræder i Tivoli med sit faste band bestående af guitarist Poul Halberg, bassist Jette Schandorf, trommeslager Jan Sivertsen, guitarist Jonas Krag, percussionist Klaus Menzer og keyboardspiller Steen Rasmussen.

Se Lis Sørensen på Youtube

Luk vindue

08. august, kl. 22:00

Simple Minds (SCO)

Skotske verdensstjerner med politiske budskaber d. 8. august

Simple Minds (SCO)

Skotske verdensstjerner med politiske budskaber

På den igangværende Greatest Hits-turné har Simple Minds nok en gang lagt verden for sine fødder. I januar spillede de en totalt udsolgt koncert i Store Vega, og nu kan alle danske fans glæde sig til et gensyn under åben himmel på Plænen i Tivoli.

Dermed vender Simple Minds tilbage til det stadionformat, de var toneangivende for i 1980’erne, og som har haft stor indflydelse på den storladne rock gennem 80’erne og 90’erne.

Simple Minds startede som et new-wave band, men spillede sig gennem 80’erne ind på de store stadioner i hele verden som den skotske pendant til U2. Listen af hits gennem tiden er lang: Alive and Kicking, Sanctify Yourself, Promised you a miracle etc. Med kæmpe-hittet Dont you (Forget about me) fra ungdoms-kultfilmen Breakfast Club gjorde de sig selv definitivt udødelige.

Simple Minds har en stærk politisk profil i deres tekstunivers, hvilket høres i sangene Belfast Child, Biko og Mandela Day. Sidstnævnte er skrevet til en hyldestkoncert i anledning af Nelson Mandelas 70 års fødselsdag.

Se Simple Minds på Youtube

Luk vindue

15. august, kl. 22:00

Oh Land

Personlig pop i verdensklasse d. 15. august

Oh Land

Personlig pop i verdensklasse

Oh Land fik masser af positiv feedback fra medierne, da hun i september 2013 udsendte sit tredje album Wish Bone. Forud havde hun – for at fastholde sit kunstneriske jeg – opsagt sin internationale pladekontrakt, og det er der kommet en rå og ærlig plade ud af. Wish Bone er Oh Lands vellykkede forsøg på at skære ind til benet af musikken og lade sin stemme stå længst fremme som musikkens grundstof. Singlerne Renaissance Girl og Pyromaniac var begge store æter-favoritter, og samtidig gode eksempler på den nye og skarpere lyd Oh Land bevidst har søgt på udgivelsen.

Oh Lands baggrund som balletdanser fornægter sig ikke og er til stede i mange af hendes udtryk. Også live på scenen, hvor hun er kendt for at optræde i opsigtsvækkende kostumer og flotte scenografier.

Oh Land – aka Nanna Øland Fabricius – debuterede i 2008 med det selvgjorte album Fauna. Hurtigt fik udlandet øjnene op for den danske verdensstjerne, og allerede fra udgivelsen af hendes andet album arbejdede Oh Land sammen med store, internationale producere og turnerede over hele jorden. Hun har modtaget flere priser, deriblandt Kronprinseparrets Stjernedryspris. Til dagligt bor Nanna Øland Fabricius i New York.

Se Oh Land på Youtube

Luk vindue

22. august, kl. 22:00

Medina og Tivolis Symfoniorkester

Symfonisk supernova-pop på Plænen d. 22. august

Medina og Tivolis Symfoniorkester

Symfonisk supernova-pop på Plænen

Når Medina og Tivolis Symfoniorkester tager imod på Plænen, er det den eneste mulighed for at opleve det unikke samspil mellem Danmarks ukronede pop-prinsesse, hendes band og det brusende symfoniorkesters storladne lyd.

Medina er det tætteste, vi kommer på en vaskeægte pop-diva herhjemme. Med sine melankolske club-bangere har hun hærget både hitlister og dansegulve, siden hun bragede igennem med storhittet Kun for mig i 2008. Hun har turneret Danmark tyndt med sit ekstravagante show, og er godt i gang med at indtage Tyskland og Europa.

Med singlen Jalousi, som udkom i februar, trækker Medina i retning af en mere dansk sangskriver-tradition med fokus på tekst og melodi og ikke så meget på den studie-præparering af lyden, som ellers har været hendes varemærke. Det er en mere nøgen, ærlig og måske også moden Medina, man fornemmer.

Snyd ikke dig selv, når Tivoli åbner dørene for en Medina-oplevelse uden sidestykke.

Se Medina på Youtube

Luk vindue

29. august, kl. 22:00

Mø + Jenny Wilson (S)

Powerpop-piger på Plænen d. 29. august

Mø + Jenny Wilson (S)

Powerpop-piger på Plænen

Når Mø og Jenny Wilson deler scene, kommer det til at slå gnister i Tivoli.

Det er gået usædvanligt stærkt for sangerinden Mø i 2013. Singlen Pilgrim blev Ugens Uundgåelige på P3, Pitchfork og andre anerkendte musikmedier roste hendes musik og før hun nåede at udgive sin EP, Bikini Daze, havde hun modtaget Kronprinseparrets Stjernedryspris. En imponerende række af begivenheder for kvinden med den store stemme og popmusik, der er skæv som fletningen på hendes hoved.

Således sendt afsted har Mø startet 2014 med at udgive sit debut album No Mythologies To Follow samt været på Europaturné hele foråret. Der er stadig fuld fart over feltet, når hun i august rammer Plænen.

Jenny Wilson

Svenske Jenny Wilson har flere år på bagen, men ikke mindre fart på. Hendes seneste album, Demand the Impossible, er lavet i en rus af superkræfter og overlevelsestrang i kølvandet på et alvorligt sygdomsforløb med brystkræft. Der er både elektroniske beats, r’n’b og hip hop-inspireret spoken word fra en rasende kunstner, der konstant udfordrer genrerne. Siden sit første solo-udspil i 2005 er hun blevet kaldt ’musikalsk stil-ikon’, ’indie-dronning’ eller ’pop-diva’, og hun har spillet adskillige udsolgte koncerter i Danmark.

Se Mø på Youtube

Se Jenny Wilson på Youtube

Luk vindue

05. september, kl. 22:00

Turboweekend

Eksplosiv elektro-pop d. 5. september

Turboweekend

Eksplosiv elektro-pop

Med slidstærke melodier og slagkraftige arrangementer har Turboweekend opbygget en solid skare af dedikerede fans, som elsker deres intense og potente show. Bandet er kendt for deres massive, elektroniske lyd og høj-energiske liveoptrædener, og derfor var det en overraskelse, da de i 2013 fandt på at om-arrangere deres sange og dedikere en hel turné til en intim og nedtonet version af de velkendte numre. Hurtigt viste det sig at være en god satsning: Det blev så positivt taget imod, at de besluttede sig for at udgive de ’nye’ sange.

Turboweekend opstod i 2006 og bestod oprindeligt af de tre barndomsvenner: sanger Silas Bjerregaard, bassist Morten Køie og trommeslager Martin Øhlers Petersen – synth-spiller Anders Stig Møller er siden kommet til. De har solgt over 40.000 albums, vundet adskillige priser, blandt andet P3 Gennembruddet i 2011, og er især berygtede for at levere intense, live-shows, der – ligesom deres musik – sidder i kroppen som vitaminbomber længe efter.

Se Turboweekend på Youtube

Luk vindue

12. september, kl. 22:00

Ulige Numre + Hymns From Nineveh

Melodisk rock og folk i skøn forening d. 12. september

Ulige Numre + Hymns From Nineveh

Melodisk rock og folk i skøn forening

Ulige Numre

Det københavnske rockband Ulige Numre brød gennem lydmuren med singlen ”København” som øjeblikkeligt blev et hit og vendte alles opmærksomhed mod det purunge band. Forventningens pres har dog ikke været noget problem for Ulige Numre, der i 2013 endelig kom med deres længe ventede debut album ”Nu til dags”. Her finder man både klassisk protest-rock a la Bob Dylan, højtidelige ballader og ørehængende pop-sange, som alle har fundet vej til de danske radio- og hitlister.

Ulige Numre består af forsanger Carl Emil Petersen, bassist Nick Lee, trommeslager Teis Lindeskov Søgaard og tangentspiller Jacob Ulstrup. De har hjemtaget priser fra både Steppeulven og P3s Talentprisen.

Hymns From Nineveh

26-årige Jonas H. Petersen, som er drivkraften i Hymns From Nineveh, har præsteret at vælte anmelderne omkuld hver gang, han har udgivet nyt materiale. Han har en gudsbenådet stemme, er en sublim sangskriver og samtidig kan han forfatte interessante og tankevækkende tekster. Musikken er folk-inspireret, catchy pop, og eksistentialisme er overordnet et gennemgående tema. Live forløses musikken på fineste vis med hans faste orkester bestående af Jacob Haubjerg, Nikolaj Paakjær Mikkelsen og brødrene Andreas og Jakob Brixen.

Hymns From Nineveh udgav sit første og selvbetitlede album i 2011 og allerede senere samme år udkom ”Endurance in Christmas”. På sit seneste album ”Visions” har Jonas H. Petersen arbejdet tæt sammen med sit live-band.

Se Ulige Numre på Youtube

Se Hymns From Nineveh på Youtube

Luk vindue

19. september, kl. 22:00

Den Sorte Skole

Jorden rundt på 80 minutter d. 19. september

Den Sorte Skole

Jorden rundt på 80 minutter

Dj- og komponistkollektivet Den Sorte Skole udgav i 2013 deres tredje album, ”Lektion III” – et samplet kæmpeværk, hvor de har klippet og klistret sig igennem tusindvis af gamle vinylplader fra alle afkroge af verden og skabt en fortryllende rejse gennem musikhistorien. De tusindvis af musik-bider bliver til ny, original musik. Det er et ambitiøst, kunstnerisk projekt, som bringer dem på kant med lovgivningen for ophavsrettigheder og tvinger dem til at forære værket væk, da det vil være ulovligt at sælge det.

I 2013 spillede de både på Roskilde, SPOT, i Skuespilhuset, og de sluttede året af med en Europa-turné i selskab med Trentemøller. Desuden vandt de ved Årets Steppeulv-uddeling i februar prisen som Årets Komponist.

Den Sorte Skole spiller i 2014 få udvalgte koncerter, som tager udgangspunkt i ”Lektion III”, men med nye numre, fortolkninger, mere tempo og energi. Til koncerten i Tivoli har Den Sorte Skoles lysdesigner Frederik Heitmann sørget for, at oplevelsen ikke kun bliver for ørerne, men i høj grad også et visuelt eventyr.

Luk vindue

Nyhedsbrev

TILMELD DIG FREDAGSROCK NYHEDSBREV

Så modtager du altid seneste nyt om koncerter og specialtilbud!

Ja tak. Jeg vil gerne have tilsendt emails om attraktive medlemsarrangementer og -tilbud, Tivoli løbende tilbyder. Jeg har læst og forstået
samtykkeerklæringen